leesautobiografie
van: Boris de Vries
Klas 1A
'Beertje Bruin waar kijk je naar?' Een blauwe vis daar kijk ik naar.'
En zo eindigde het verhaaltje wat mij voorgelezen werd, en ik al helemaal uit mijn hoofd kende.
Het was mijn lievelingsboek. Ik had ook lievelingsnummers waar ik altijd mee meezong. Het klinkt misschien raar maar vroeger zong ik altijd mee met: 'oya lele ik voel me plots weer zo oya lele doe het nog een keer zo oya lele zing met me mee oya oyee' oya lele van K3. Maar ik werd ouder en ik kreeg een hele andere smaak voor boeken en liedjes. Toen ik 4 was begon ik zelf te lezen ik had een hele serie boeken verzamelt van 'Tim en de tovertrein'. Echt een heel verschil gelijk. En daar bleef ik van houden. Tot groep 3 op de basisschool. Ik had niveau + bereikt en van mij werd verwacht dat ik wat moeilijkere boeken ging lezen. Ook kreeg ik moeilijkere boeken voorgelezen door mijn moeder meestal waren dat boeken van 'Roald Dahl'. Op school koos ik voor auteur: Paul van Loon en ik werd fan. Ik had uiteindelijk bijna al zijn boeken uitgelezen in groep 4. En al snel was ik weer fan van een nieuwe leuke boekenserie in de bieb: 'Geronimo stilton. Maar als snel werd weer gezegd dat dit ook te makkelijk was. En ik weet niet of het goed was, maar die zogenaamde te makkelijke boeken werden wel voorgelezen in de klas. Maar bij 'het voorlezen op school lette ik meestal niet op en deed toch andere dingen. Groep 7: ik kreeg weer een andere smaak en koos voor boeken met drama. Ik ben ook nog steeds fan van de boeken van Carry Slee. Alles wordt in die boeken zo mooi beschreven en het wordt niet saai. Maar ja, op het voortgezet onderwijs moet je toch weer een stapje hoger. En ik ging niet meer zo zeer boeken van een dezelfde auteur pakken. Ik ging achterkantjes lezen en keek of er drama in zat en of er een beetje een leuk verhaal achter zat. En ik zou heel
graag een boek willen lezen over pesten. Dat vind ik zo'n interessant onderwerp. Daar wil ik meer over weten. En daarom vind ik het ook leuk dat je op het voortgezet onderwijs 3 boeken per jaar moet lezen. Om te kijken hoe je leesniveau is gestegen of je smaak is veranderd enz. Ik zie er weinig nadelen in omdat ik lezen altijd al leuk heb gevonden.
graag een boek willen lezen over pesten. Dat vind ik zo'n interessant onderwerp. Daar wil ik meer over weten. En daarom vind ik het ook leuk dat je op het voortgezet onderwijs 3 boeken per jaar moet lezen. Om te kijken hoe je leesniveau is gestegen of je smaak is veranderd enz. Ik zie er weinig nadelen in omdat ik lezen altijd al leuk heb gevonden.
Ik hoop dat er is genoten van mijn leesautobiografie,
M.V.G. Boris
Beste Boris,
BeantwoordenVerwijderenHierbij mijn reactie op jouw leesautobiografie:
Het stuk over 'vroeger' vindt ik wel interessant en goed geschreven. Ik zie zo snel geen spellings of -interpunctiefouten, wat goed is!
Ik kan ook al uit dit stukje over 'vroeger' zien dat je erg van lezen houdt.
En ik wil graag nog even zeggen: Naar K3 luisteren toen je jong was, is niet raar. Ik en mijn vrienden deden dat ook altijd, vooral "Mama se. Mama sa."
Dus je was niet de enige!
Het stuk over dat je nog op de basisschool zat, vond ik erg goed. Ik heb geen fouten kunnen ontdekken, behalve 1 klein aanhalingstekentje per ongeluk daar geplaatst, denk ik.
Verder kan je wel zien dat je leessmaak al verandert is.
Het laatste stuk over nu vindt ik het beste en interessantste. Ik heb geen enkele fout kunnen ontdekken! Ik kan wel zien dat je echt heel erg je best hebt gedaan.
En mensen houden er van als ze weten dat andere mensen hun best doen voor iets wat ze belangrijk vinden.
En dan wil ik graag nog wat zeggen over de leesautobiografie:
Ik vond het een leuk leesautobiografie, maar toch miste ik nog wat.
Het zou wel handiger zijn geweest als er een inleidng stond over wat er allemaal zou staan in je leesautobiografie.
Ook zou het handiger zijn geweest als je misschien een regel wit had kunnen laten tussen de verschillende onderdelen.
Dus tussen dat van 'vroeger' en dat van de basisschool, en dat van de basisschool en nu. Dan zou het iets overzichtelijker zijn.
Verder was het een goede leesautobiografie, waar ik van genoten heb.
Met vriendelijke groet,
Victor de Weerdt, 1A
Beste Boris,
BeantwoordenVerwijderenIn mijn reactie over jouw leesautobiografie geef ik stap voor stap wat tips en tops over een aantal punten. Ik hoop dat je aan mijn tips en tops wat hebt en het de volgende keer kunt verbeteren.
Als eerste vind ik het leuk dat je op jouw leesdossier een plaatje hebt gezet van een boek van vroeger. Erg leuk gedaan het geeft toevoeging en valt niet te erg op. Alleen misschien had je aan het begin van je leesautobiografie eerst een inleiding kunnen maken. Je zit nu meteen in het verhaal en dat maakt het in het begin wel een beetje onduidelijk. Voor de rest zie ik geen spellingsfouten of fouten in je zinsopbouw. Ook je interpunctie is goed. Je verteld goed en duidelijk wat voor boeken je vroeger las en het is wel goed dat je er aan het begin een voorbeeld bij geeft. Vroeger luisterde je liedjes van K3, dat is niet erg hoor. Er zijn zat kleine jongetjes die dat doen als ze klein zijn. Het stuk over je basisschool is duidelijk en je geeft veel informatie er staan geen spellingsfouten in, maar er staat wel een fout van je interpunctie in een aanhalingsteken midden in het verhaal waar hij niet hoort. Ik denk dat je wel weet dat je die daar niet neer moet zetten. Je hebt wel duidelijke en niet te moeilijke woorden gebruikt. Je hebt goed op je spelling gelet, er staan namelijk in je hele leesautobiografie geen spellingsfouten. Of ik moet ze over het hoofd hebben gezien. Maar je hebt netjes gewerkt en goed je best gedaan. Kortom jammer dat je geen inleiding had, maar als je die er de volgende keer wel inzet ziet het er helemaal mooi uit. Ga zo door!
M.V.G.
Corné van Weenen